VAN HAND TOT HAND

Twee gloednieuwe werken werden voor Anna voor de Wind geschreven in nauwe samenwerking met de componisten Trevor Grahl en Giuliano Bracci.  Werken die sterk beïnvloed zijn door de tijd waarin wij nu leven. Isolatie, tweedimensionale communicatie, beperkingen en afstand; dit alles heeft invloed op wie we zijn en de kunst die wij maken. Twee werken die tot stand kwamen tijdens ingewikkelde tijden. Twee juweeltjes van hoop. 

GIULIANO BRACCI - MY VOICE IS IN MY HANDS
gebaseerd op gedichten van Emily Dickinson (2021) 15’

Giuliano Bracci zijn muziek is breekbaar, ruw en poëtisch.
Hij schreef een nieuw werk voor klarinettist Anna voor de Wind en liet zich inspireren door de Envelope Poems van Emily Dickinson.

Korte gedichten op gerecyclede enveloppen, geschreven tijdens haar late, meest radicale periode. Deze enveloppen zijn aan niemand en tegelijk aan iedereen geadresseerd.
Ze herinneren ons aan onze vergankelijkheid, kwetsbaarheid en hoop. 

In dit subtiele theatrale werk ontstaat een spannende interactie van adem, stem, geluid, gebaren en gebarentaal.

giulianobracci.com

TREVOR GRAHL - RUKA
voor basklarinet en stop motionfilm (gelijknamige film van Jiri Trnka) (2020) 35’

Dit is geen sprookje.
Duistere muziek van Trevor Grahl, fluisterend en grommend vertaald door basklarinettiste Anna voor de Wind. Een unieke samenwerking bracht een ongekend krachtig nieuw werk tot stand.

In het zwart-komische Ruka van animator Jiri Trnka staat de onderdrukking van de kunstenaar centraal. Een man met een droom wordt verleid, misleid en getart tot er geen andere keuze is dan samen met zijn droom in scherven uiteen te vallen.

trevorgrahl.ca